Twinkle | Digital Commerce

Picnic breidt verder uit in Duitsland

2023-06-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De Nederlandse online supermarkt Picnic begint steeds meer zijn weg te vinden in Duitsland. In Berlijn, Hamburg en mogelijk dit jaar nog Hannover is het mogelijk om boodschappen te bestellen bij de supermarkt.

Dit meldt RetailDetail. Momenteel kunnen vijftien districten van Berlijn hun boodschappen bij Picnic bestellen. Dat inwoners van de hoofdstad zitten te wachten op de online super is te zien aan de enorme wachtlijst. Zo’n 35.000 huishoudens hebben zich hiervoor aangemeld. Tegen het einde van de zomer verwacht Picnic ook de randgemeentes van Berlijn mee te pakken. In april is Picnic al in Hamburg gestart met het bezorgen van boodschappen.

Op het Duitse T-Online is te lezen dat Picnic ook plannen heeft om naar Hannover te gaan. Het bedrijf is van plan om een oppervlakte van 2000 vierkante meter te huren op het nieuwe bedrijventerrein Altes Stahlwerk in Linden. Deze locatie zal dienst doen als ‘last mile hub’ en biedt tegelijkertijd plaats én oplaadpunten voor de elektrische bestelwagens van Picnic. Bezorging zal gaan volgens het melkboerprincipe: één keer per dag naar elke straat in elke stad.